Boek
Nederlands

De trouwe lezer

Max Seeck (auteur), Annemarie Raas (vertaler)
De vrouw van bestsellerauteur Roger Koponen wordt dood aangetroffen in een prachtige zwarte avondjurk, zittend aan het hoofd van een lege eettafel. Haar gezicht is bevroren in een afgrijselijke glimlach.
Rechercheur Jessica Niemi onderzoekt de zaak en algauw blijkt dat Maria Koponen niet het enige slachtoffer is. Het lijkt erop dat de dader de moorden exact kopieert uit de thrillertrilogie v
Titel
De trouwe lezer
Auteur
Max Seeck
Vertaler
Annemarie Raas
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Fins
Oorspr. titel
Uskollinen lukija
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2021
384 p.
ISBN
9789400512382 (paperback)

Besprekingen

Filmisch en meeslepend geschreven debuutthriller over rechercheur Jessica Niemi. Rode draad vormt de Heksenjacht-trilogie van auteur Roger Koponen. Zeven moorden kunnen herleid worden naar deze boeken. Merendeels op vrouwen, gekleed in zwarte avondjurk, nagels en tenen zwart gelakt. Maria, Rogers vrouw, wordt dood gevonden, met een grijns aan tafel zittend. Na haar een vrouw die de heksenproef heeft doorstaan en dus dood in een wak beland. Wanneer hoofdrechercheur Sandra Porkka de auteur na een lezing naar Helsinki brengt omdat zijn vrouw is vermoord, wordt de auto onderweg staande gehouden door een man die zegt: 'Bent u bang voor wat u schrijft?' Daarna wordt zowel Roger als Sandra opgehangen in een bos en hun lichaam verbrand volgens middeleeuwse normen. Achter het geheel zit een occult gezelschap dat opereert vanuit de psychiatrische kliniek Bättre morgondag en een beweging pretendeert te zijn voor een betere toekomst. Pageturner van formaat.