Openbare bibliotheek Kapellen

Zomer in de bib

Zomer in de bib

Tijdens de hele zomervakantie ben je van harte welkom in de hoofdbib aan het Dorpsplein. De bib van Putte sluit 2 weken vanaf donderdag 19 juli en is vanaf maandag 6 augustus weer open. We zetten onze zomerse specialiteiten even voor je op een rijtje:

  • Speurtocht van Vlieg: samen met je familie en vrienden kan je er –te voet of met de fiets-op uit trekken om de verrassende speurtocht van Vlieg te volbrengen. Startpunt is de onthaalbalie van de bib aan het Dorpsplein.
  • Verrassingen in je valies: als je leerkracht bent, helpt de bib je tijdens de vakantie aan de nodige ontspanning in de vorm van een verrassingspakket jeugdboeken. Zo begin je opgeladen en geïnspireerd weer aan het nieuwe schooljaar.
  • Bibbingo: omdat de bib aan het Dorpsplein dit jaar 10 jaar bestaat, pakken we uit met een bibbingo. Binnenkort verkrijgbaar in de bib; we houden je op de hoogte
  • Makkelijk-meeneem-boeken: dwarsliggers en Kolibri’s zijn boekjes in klein formaat die goed in je bagage passen. Ze liggen goed in de hand en zijn mooi uitgegeven.
  • Extra lang lenen: sinds het begin van deze maand leen je alle materialen 28 dagen. Dat is goed nieuws voor wie graag een dvd of gezelschapsspelletje mee op reis neemt. Voor alle materialen geldt dat je een vakantietermijn kan aanvragen aan de balie (en zo dus je materialen direct dubbel zo lang leent)
  • Babbel & Bokes: wie Nederlands leert, blijft best de hele zomer babbelen in die taal. Daarom komen we elke donderdag tussen 13.00 en 14.30 uur bijeen voor een goed gesprek.
  • Leesterras: op ons terras is het heerlijk lezen en ontspannen. Iedere dag geopend, als het weer het toelaat!
  • Boekenmarkt: aan het einde van de lange en hopelijk zonnige zomer, is er al voor de 11e keer de bekende boekenmarkt op het Dorpsplein. De laatste dag (zondag 2 september!) van de zomervakantie; kan je je een betere afsluiter wensen?

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Leentermijn = 28 dagen

Goed nieuws! Vanaf nu leen je dvd's en gezelschapsspelletjes even lang als boeken en alle andere bib-materialen. Je hoeft dus nog maar één datum te onthouden voor het terugbrengen van al je geleende spullen. Lees verder
Meer nieuws